Komponenty i surowce do lodów gałkowych Nuova Tradizione

Prawdziwy rzemieślnik tworzy lody idąc z duchem czasu i tradycją – Nuova Tradizione

Gastro Bravo Serwis jest wyłącznym przedstawicielem w Polsce włoskiej firmy z 30-letnim doświadczeniem – Nuova Tradizione. Filozofia firmy i nazwa wyrażają połączenie tradycji z odniesionym prestiżem. To, co charakteryzuje nasze produkty, to ich innowacyjność. Zaufanie naszych klientów zbudowane jest na jakości oraz bezpieczeństwie produktów i usług.

Nowości

LINIA NATURALIA

Linia Naturalia obejmuje obecnie kilka produktów, bazy, pasty i pesto: to kompletna oferta, która jest w stanie zaspokoić każdą potrzebę rzemieślników.

W produkcji specjalności lini Natiralia, La Nuova Tradizione wykorzystuje tylko szlachetne i naturalne surowce, starannie dobrane i dozowane zgodnie z klasyczną włoską tradycją rzemieślniczą, są one przetwarzane w procesach, które respektują właściwości odżywcze surowców i potrzeby konsumentów.

*Kliknij na zdjęcie żeby zapoznać się z wszystkimi produktami tej serii.

KURKUMA, IMBIR I POMARAŃCZA

Kurkuma to przyprawa pochodząca z Azji Południowej, krewna imbiru, pyszna i bogata w liczne właściwości zdrowotne.

Dziś Nuova Tradizione odnawiając swoje zaangażowanie aby zagwarantować nam funkcjonalne i wysokie technologicznie składniki, z pełnym poszanowaniem natury. Zaprasza do zapoznania się z zestawem, który sprawi że, możesz stworzyć świeże i ostre lody. Dzięki nim będziesz podróżował w wyobraźni między kolorami i zapachami Indii.

11085 Baza Kopmletna Kurkuma, 6029VR Variegato Imbirowe, 33251 Kandyzowana skórka pomarańczy

 

JOGURT, DAKTYLE I MIGDAŁY

Daktyle to owoce bogate w liczne właściwości dla zdrowia. Zawieraja naturalne cukry dzięki czemu nadają się do słodzenia żywności i napojów. Mają małe ilości tłuszczu i reprezentują dobre źródło włókien roślinnych.

Jogurt to żywność znana od czasów starożytnośći również bogata w korzystne dla nas składniki. To nie tylko pyszna przekąska, to również wartościowe połaczenie dwóch składników, które sprawia że, powstają wspaniałe lody. Świeże z licznymi składnikami odżywczymi, wzmacniające nasze zdrowie.

Skorzystaj i wypróbuj smaczne, wyjątkowe i nigdy nie nudzące się połączenie:

11063 Baza Kompletna Jogurtowa, 6064VR Variegato Daktylowe, 0106 Kawałki Migdałów

POLENTA, VARIEGATO MARSLA , RODZYNKI

Polenta, to tradycyjna włoska potrawa na bazie mąki zbożowej i wody. Zazwyczaj zastosowanie ma maka kukurydziana lub kaszka kukurydziana. To jest danie obecne szczególnie w kuchni północnych Włoch, szczyci się starożytna tradycją i od dawna stanowi podstawę diety mieszkańców na obszarach  alpejskich i całego Półwyspu.

Aby zrobić lody wyjatkowe, zaskakujące, których smak nie jest oczywisty, ale coraz pyszniejszy za każdym razem, Nuova Tradizione odnawia swoje zobowiązania do gwarantowania innowacyjnych składników, zdrowych i pełnych szacunku dla natury i tradycji, proponując zestaw składający się z :

11086 Baza Kompletna Polenta, 6073VR Variegato Marsala, 33248 Rodzynki Sułtańskie

 

CAMEMBERT, MOSTARDA VINCENTINA I ORZECHY

Camembert to francuski ser produkowany w Normandii, uważany za jeden z emblematów kulinarnych rozkoszy.

Pochodzenie sera Camembert sięga końca XVII wieku. W rzeczywistości już w 1680 roku można znaleźć dokumenty z doniesieniami o charakterystycznych serach z wsi Camembert, od której pochodzi nazwa sera.

Dziś Nuova Tradizione , w poszukiwaniu nowych smaków pobudza naszą wyobraźnię, oferując tą rozkosz pod niezwykłą formą lodów. W połączeniu z variegaturą Mostarda Vicentina Delicata- czyli intensywną konfiturą z pigwy z ekstraktem z musztardy oraz nutami orzecha włoskiego.

Lody Camembert są proponowane jako smaczna alternatywa dla najbardziej wymagających podniebień.

Wypróbuj praktyczny zestaw składający się z : 11087 Baza Kompletna Camembert, 4111 Variegato Mostarda Vincentina, 33249 Kawałki Orzechów

VARIEGATO IMBIROWE- kod 6029vr

Pyszne połączenie imbiru ( miazga min 30% ) i kwiatu krokosza tworzy ciekawą kombinację w intensywnym żółtym kolorze i pikantnym aromacie.

Korzeń imbiru posiada liczne właściwości lecznicze, poprawia trawienie, wzmacnia odporność.

Variegato imbirowe zawdzięcza swój ciepły kolor dzieki kwiatom krokosza, z którego ekstrahuje się cenny olej roślinny, ale także substancje do barwienia żywności, które przypominają szafran.

Variegato imbirowe to, idealna możliwość ostrej warjacji w połaczeniu z lodami, kremami czy owocami.

Dozowanie: Według uznania

BAZA ALPINA- kod 11010

Nuova Tradizione wprowadziła Bazę Alpina , w skład której wchodzi mleko w proszku (zagwarantowane przez świadectwo pochodzenia z Alp), co daje wyjątkowy smak lodom. Z bazy zostały wyeliminowane klasyczne emulgatory które zostały zastąpione gumą arabską.
Nie zawiera tłuszczów roślinnych. Baza może być stosować sama lub z dodatkiem świeżego mleka i śmietany czy w połączeniu z klasycznymi pastami. Bogaty, kremowy smak lodów przenosi nas do natury.
Dozowanie: Baza Alpina 150 gr, mleko 1 L, cukier 220 gr, śmietana 100 gr

PINOLATA- kod 6049

Krem bogaty w orzeszki pini (minimum 20% orzechów sosny) może być stosowany zarówno do produkcji lodów jak i variegatury. Nuova Traditione realizuje marzenia rzemieślników, którzy od dawna czekali na powrót szlachetnej pasty, a zarazem dostępnej dla szerszego grona odbiorców. Przekształcono tę cenną bazę w pastę o najwyższej jakości, skupiając się na delikatności i wysublimowanym smaku. Lody dla smakoszy!

Dozowanie: 70-100 gr pasty na 1 L mieszanki

NERO MAYA- kod 11082

Prawdziwa gorzka czekolada zawiera 75% holenderskiego kakao.Historia kakao sięga czasów Majów.Sprowadzone do Europy na początku XVI wieku przez Hiszpanów. W 1825 roku Holender Van Houten wynalazł i opatentował proces wytwarzania proszku kakaowego. Nero Maya jest to baza bogata w holenderskie kakao 75%.

Dozowanie: Nero Maya należy wymieszać z wrzącą wodą w celu zwiększenia intensywności smaku czekolady.

BAZA INTEGRA- kod 11077

Obecny trend jest całkowicie zorientowany na lody naturalne.
Nuova Tradizione opracowała Bazę INTEGRA, w której rafinowany cukier został zastąpiony cukrem nierafinowanym , dzieki czemu uzyskano niepowtarzalny charakterystyczny smak lodów.
Klasyczne środki emulgujące i stabilizatory zostały wyeliminowane i zastąpiona przez wprowadzenie włókien roślinnych. Nie zawierają również uwodornionych tłuszczów roślinnych.
Bazę INTEGRA można stosować samą z dodatkiem świeżego mleka lub w połączeniu z klasycznymi pastami jak orzech laskowy, pistacja 100%, lub bez jakiegokolwiek cukru czekolada orzechowa gorzka -Gianduja Amara, kawa, migdał. Takie połączenie pozwala podkreślic smak pasty i uzyskać niepowtarzalny smak kremowych naturalnych lodów.
Dozowanie: Zmieszac 2 kg Bazy INTERGRA z 3,7 litra mleka pełnego, przejść do pasteryzacji, a następnie mrożenia.

SORBET GRANAT – kod 5503SF

Owoc Granatu ma potwierdzoną skuteczność działania przeciwko wolnym rodnikom, procesom zapalnym, a także chorobom serca. Największym skarbem granatów są łatwo przyswajalne polifenole należące do przeciwutleniaczy. W soku granatów jest ich trzykrotnie więcej niż w zielonej herbacie czy czerwonym winie.
Nowy Sorbet to skoncentrowany sok z granatów o intensywnej i czerwonej barwie zamknięty w jednym puree.

SORBET MANGO – kod 5514SF

Mango ma liczne właściwości lecznicze, gdyż zawiera składniki, które pomagają oczyszczać skórę, wspierać zdrowie oczu, chronić przed cukrzycą, a nawet zapobiegać rozwojowi i rozprzestrzenianiu się nowotworów.
Nowy Sorbet to pulpa i sok z mango o świeżym, słodkim i egzotycznym smaku.

SORBET KUMQUAT – 5521SF

Kumquat – mandarynka chińska jest to owoc cytrusowy bogaty w olejki eteryczne
Zawiera cukry, węglowodany, błonnik, sole mineralne oraz niewielkie ilości potasu. Jest także bogatym źródłem witaminy C. Działa stymulująco na układ odpornościowy, oddechowy oraz nerwowy. Wpływa również na obniżenie poziomu cholesterolu. Jego spożywanie działa niezwykle orzeźwiająco.
Sorbet zawiera też ż sok z cytryny ma blady pomarańczowy kolor oraz kwaskowato orzeźwiający smak.

VARIEGATO CIOCCOBISCOTTO – kod 6067VR

Nowa wyśmienita kombinacja wzbogacona czekoladą i ozdobiona wyśmienitymi chrupiącymi ciasteczkami z czekoladą.
Uwiedzie Cię smak czekolady w najbardziej atrakcyjnej formie.
A harmonia smaku wzbogaci lody, które będą smakować wyjatkowo !

LODY O SMAKU
POMARAŃCZY BERGAMOTY

Pomarańcza Bergamota to owoc cytrusowy z uznanymi właściwościami leczniczymi. Wpływa korzystnie na serce, działa antystresowo oraz reguluje poziom cholesterolu. W szczególności aromaty bergamoty są wskazane w leczeniu stanów lękowych i jako lek przeciwdepresyjny. Zapewnia również pomoc drogom  oddechowym. I wreszcie zawiera dużą liczbę przeciwutleniaczy, może spowalniać procesy  starzenia się i walczyć z wolnymi rodnikami.

LODY MIODOWE
Z VARIEGATO CYTRYNOWYM

Oto tradycyjna receptura na wspaniałe kremowe lody o smaku miodu lipowego wzbogacone nutą cytryny. To doskonałe połączenie znane jest już od setek lat. Miód wzmacnia serce, koi nerwy, ożywia mózg i goi rany. Ma właściwości antybakteryjne

LODY O SMAKU
ZIELONEJ HERBATY Z RÓŻĄ

Zielona herbata jest dobrze znana z wysokiej zawartości przeciwutleniaczy, które przeciwdziałają starzeniu się komórek. Połączenie z różą daje zaskakujący wynik: smak płatków róży rozłożony na delikatnym aromacie Zielonej herbaty. Kompozycja  wyjątkowego smaku, zdrowia i delikatnego zapachu.

LODY O SMAKU
SŁODKICH ROGALIKÓW

Pełny smak świeżych rogalików staje się lodem. Od dziś, słodki zapach po przebudzeniu skupia się i daje nieoczekiwaną eksplozję smaku. Aby dopasować pożądany smak możesz zrobić lody domowej roboty  o smaku Słodkich rogalików z kremem , dżemem lub czekoladą.